czwartek, 22 sierpnia 2013

Bruschetta z kurkami

Bruschetta z kurkami

 Składniki
  • 1 cebula
  • kurki - nie wiem jak tu wyrazić ilość - tak, aby wystarczyło na obłożenie dwóch małych bagietek
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • zielona pietruszka
  • oliwa z oliwek
  • czosnek
  • masło
  • przyprawy
  • 1 bułka ciabata (ponieważ jest dość duża i płaska) lub kawałek bagietki przekrojonej na pół

Przygotowanie

  1. Najpierw rozkrojone na dwie połówki pieczywo smarujemy oliwą z oliwek i obkładamy czosnkiem pokrojonym w plasterki (cieniutkie). Będziemy je zapiekać w piekarniku pod koniec smażenia kurek. Tak, aby oba składniki były gorące:)
  2. Na rozgrzanej patelni, na maśle smażymy cebulkę. Gdy jest już szklista, dodajemy pokrojone wcześniej kurki. Kurki kroimy w paseczki:) Solimy, pieprzymy białym pieprzem. Gdy kurki są mięciutkie, wykładamy je na podgrzane kanapki (powinny być chrupiące). Posypujemy zieloną pietruszką i dodajemy pomidory koktajlowe. Smacznego:)
    Pewien przystojniak powiedział, że tego się nie powinno jeść, tylko wąchać:) Tak cudownie pachnie:) Ale zjadł...i mruczał ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz