Bruschetta z kurkami
Składniki
- 1 cebula
- kurki - nie wiem jak tu wyrazić ilość - tak, aby wystarczyło na obłożenie dwóch małych bagietek
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
- zielona pietruszka
- oliwa z oliwek
- czosnek
- masło
- przyprawy
- 1 bułka ciabata (ponieważ jest dość duża i płaska) lub kawałek bagietki przekrojonej na pół
Przygotowanie
-
Najpierw rozkrojone na dwie połówki pieczywo smarujemy oliwą z
oliwek i obkładamy czosnkiem pokrojonym w plasterki (cieniutkie).
Będziemy je zapiekać w piekarniku pod koniec smażenia kurek. Tak, aby
oba składniki były gorące:)
-
Na rozgrzanej patelni, na maśle smażymy cebulkę. Gdy jest już
szklista, dodajemy pokrojone wcześniej kurki. Kurki kroimy w paseczki:)
Solimy, pieprzymy białym pieprzem. Gdy kurki są mięciutkie, wykładamy je
na podgrzane kanapki (powinny być chrupiące). Posypujemy zieloną
pietruszką i dodajemy pomidory koktajlowe. Smacznego:)
Pewien przystojniak powiedział, że tego się nie powinno jeść, tylko wąchać:) Tak cudownie pachnie:) Ale zjadł...i mruczał ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz