Ciasto jugurtowe
Ciasto jogurtowe:)
Składniki
- Kruszonka
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół szklanki cukru
- 200g masła
- 5 żółtek
- Masa jogurtowa
- 2 gęste jogurty brzoskwiniowe po 500g każdy
- pół szklanki cukru.
- budyń śmietankowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200dkg wiórków kokosowych
- piana z 5 białek
Przygotowanie
-
Kruszonka - połączyć wszystkie składniki kruszonki. Nie ugniatać,
ma być sypka. Odstawić do lodówki na ok.15-30 minut. Potem podzielić
kruszonkę na dwie części. Jedną część wyłożyć na dno formy (mała
tortownica).
-
Teraz masa:) Wszystkie składniki masy wymieszać. Nie trzeba
ubijać (z wyjątkiem piany oczywiście;) ). Masę wylać na wyłożoną na dnie
formy kruszonkę. Na wierzch wysypać resztę kruszonki.
-
Piec w temp.160 stopni 50-60 minut. Uważać na kruszonkę, żeby nie przypaliła się;) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz