czwartek, 22 sierpnia 2013

Ciasto jugurtowe

Ciasto jogurtowe:)

 Składniki
  • Kruszonka
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru
  • 200g masła
  • 5 żółtek
  • Masa jogurtowa
  • 2 gęste jogurty brzoskwiniowe po 500g każdy
  • pół szklanki cukru.
  • budyń śmietankowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200dkg wiórków kokosowych
  • piana z 5 białek

Przygotowanie
  1. Kruszonka - połączyć wszystkie składniki kruszonki. Nie ugniatać, ma być sypka. Odstawić do lodówki na ok.15-30 minut. Potem podzielić kruszonkę na dwie części. Jedną część wyłożyć na dno formy (mała tortownica).
  2. Teraz masa:) Wszystkie składniki masy wymieszać. Nie trzeba ubijać (z wyjątkiem piany oczywiście;) ). Masę wylać na wyłożoną na dnie formy kruszonkę. Na wierzch wysypać resztę kruszonki.
  3. Piec w temp.160 stopni 50-60 minut. Uważać na kruszonkę, żeby nie przypaliła się;) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz