Sałatka z kuskusem:)
Kuskus gotuje się na parze, ponad gotującym się mięsem i warzywami, lub zalewa wrzątkiem i odstawia na kilka minut, aby nasiąknął wodą. Dobrze przygotowany kuskus powinien być sypki:)
Składniki
Przygotowanie
- 1 opakowanie kuskus
- 1 świeży ogórek
- 1 kiszony ogórek
- pół papryki
- 1 cebula czerwona
- pół puszki czerwonej fasoli
- 1 pomidor
- 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- Natka pietruszki
- Kuskus przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu.
- Warzywa kroimy tak jak do sałatki. Z oliwy, octu, czosnku i pietruszki przygotowujemy sos. Mieszamy kuskus z warzywami, dodajemy sos, mieszamy jeszcze raz dokładnie. Gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz