czwartek, 22 sierpnia 2013

Sałatka z kuskusem

Sałatka z kuskusem:)

Kuskus gotuje się na parze, ponad gotującym się mięsem i warzywami, lub zalewa wrzątkiem i odstawia na kilka minut, aby nasiąknął wodą. Dobrze przygotowany kuskus powinien być sypki:)
Składniki
  • 1 opakowanie kuskus
  • 1 świeży ogórek
  • 1 kiszony ogórek
  • pół papryki
  • 1 cebula czerwona
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 1 pomidor
  • 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • Natka pietruszki

Przygotowanie
  1. Kuskus przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Warzywa kroimy tak jak do sałatki. Z oliwy, octu, czosnku i pietruszki przygotowujemy sos. Mieszamy kuskus z warzywami, dodajemy sos, mieszamy jeszcze raz dokładnie. Gotowe:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz