Lin z estragonem:)
Danie chyba lepiej pachnie niż smakuje:) Oczywiście to żart, ale estragon i cytryna tworzą magię:)
Składniki
Przygotowanie
- 1 lub 2 świeże rybki (liny)
- 2 łyżeczki estragonu
- starta skórka z 1 cytryny
- 50ml białego wina
- 4 plasterki masła
- sól, pieprz kolorowy (świeżo mielony)
- 1 cebula (może być czerwona)
- Rybę dokładnie myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzymy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy pokrojoną drobniutko cebulą (trochę cebulki możemy włożyć w środek rybki). Potem posypujemy estragonem i startą skórką cytrynową.
- Na koniec obkładamy plastrami masła i polewamy winem. Podczas pieczenia zbieramy łyżką sosik winny i polewamy nim rybę.
- Pieczemy w temp.180 stopni, ok.20-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz