Ciemne ciasto jabłkowe:)
Smakuje absolutnie każdemu:)
Składniki
Przygotowanie
- jabłka, 8 duzuch
- cukier, 2 szklanki
- oliwa, 5 łyżek
- jajka, 3 sztuki
- mąka, 3 szklanki
- rodzynki, 1 szklanka
- orzechy, 1 szklanka
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- soda oczyszczona, 1 łyżeczka
- kakao, 3 łyżki
- Pokroić jabłka w kostkę i zasypać dwoma szklankami cukru. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, by puścił sok.
- Pozostałe składniki wymieszać i dołożyć do jabłek. Piec 1,5 godziny w temp. 170-180 stopni.
- Gdy już jest wystudzony, można zrobić polewę z gorzkiej czekolady, ale bez polewy też jest pyszny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz