Tarta z truskawkami:)
Składniki
Przygotowanie
- CIASTO:
- pół kostki masła
- pół szklanki cukru
- 3 żółtka
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Masa:
- 4 białka
- pół szklanki cukru pudru
- truskawki (ilość dopasować do wielkości formy)
- 2 kisiele truskawkowe
- Przygotowanie ciasta: żółtka, masło, mąkę i cukier - wymieszać i zagnieść łapkami ciasto. Włożyć do lodówki. Po godzinie rozwałkować, wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec na jasny złoty kolor.
- Masa: białka ubić na sztywno z cukrem. Truskawki wymieszać na sucho z kisielami. Wymieszać wszystko, wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze chwilkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz