Karkówka "łatwizna":)
Przepis wędruje już po tylu ludziach, że chyba mam już ksywkę "karkówka" ;) Jest pyszna i robi się sama:) Dlatego łatwizna:)
Składniki
Przygotowanie
- 1,5kg karkówki
- 0,5 szklanki wody
- 0,5 szklanki cukru brązowego
- 0,25 szklanki sosu sojowego
- 0,25 szklanki ostrej musztardy
- 1,5 szklanki ostrego keczupu
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 5 listków laurowych
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- Mięso kroimy w plastry i wykładamy do naczynia żaroodpornego (koniecznie z przykryciem). Doprawiamy solą i pieprzem.
- Z reszty składników przyrządzamy sos, zalewamy karkówkę. Wkładamy do pieca na 1,5h na 180 stopni. Czasami trzeba ciut dłużej piec, zależy od pieca:) Sprawdzajcie, czy mięsko jest już kruche. Powinno się rozpadać delikatnie gdy je potraktujemy widelcem;) Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz