Potrawka orzechowa:)
Kurczak na słodko;) Masło orzechowe nie tylko na kanapki:)
Składniki
Przygotowanie
- dwie piersi z kurczaka
- mieszanka marchewki i groszku
- pół szklanki bulionu
- 2 -3 łyżki masła orzechowego
- odrobina śmietanki do zaciągnięcia sosu
- cebula
- sos sojowy
- czosnek, sól, biały pieprz, odrobina imbiru
- Pierś kroimy w paski lub w kostkę. W miseczce lekko skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem, imbirem i przeciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na chwilę. Smażymy na patelni. Gdy pierś jest gotowa zalewamy bulionem, chwilę gotujemy, dodajemy sos sojowy i masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, aby z masła nie powstały grudki. Zaciągamy na koniec śmietanką i wrzucamy mieszankę marchwi i groszku. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz